ANTALYA / MURATPAŞA - Antalya Büyükşehir Belediyesi Selim Kazak Anaokulu

Oyunun Sihirli Dünyası

Çocukların pandemi sürecinin de etkisiyle artan ekran bağımlılığını geçmişten günümüze gelen oyunlar ve oyuncaklar ile en aza indirgemek, bu sürece aileleri de işin içine katarak ekrandan uzaklaştırmak, kaliteli vakit geçirerek aile içi iletişimi arttırmak ve çocukların oyun kurma becerisini geliştirmek amacıyla projemizi oluşturduk. Proje ile öğrencilerin bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal alanda çok yönlü gelişmesini desteklemek, ekran bağımlılığını azaltmak, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek için etkinlikler yapılacaktır.

Proje yaklaşık olarak üç ay sürecektir. Proje de eski oyun ve oyuncakların tanıtımı yapılarak, ailelerle beraber planlanan etkinlikler uygulanacaktır. Öğrenciler bu süreçte ilk olarak eski oyun ve oyuncakları aileleri ile araştıracaklar, sonrasında eski oyun ve oyuncaklar ile ilgili planlanan etkinliklerin sınıf içinde uygulaması yapılacaktır. Sürecin sonunda her aileden bir oyun ve oyuncak üretmeleri, ürettikleri oyun ve oyuncağı; tanıtıcı bir afiş, sunum, vb şekilde tanıtmaları, sonrasında uygulama yapmaları beklenmektedir. Süreçte beklenen öğrenmeler sağlanırsa çocukların ve ailelerin ekran bağımlılığını azaltarak oyun ve oyuncak tercihlerini değiştirmek, değişen tercihler sonucunda da gelişimleri üzerindeki etkilerini görmek, bu sayede çocukların oyun kurma ve yaratıcı düşünme becerilerini artırmak ve bunun sonucunda birçok alanda gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz.

PROJE ORTAKLARI

• SAKARYA ERENLER ZİNNET DİLMEN ANAOKULU